Mteamapps
Mteamapps

Mteamapps

امن‌ترین اپلیکیشن پیام رسان ؛ حقیقت یا افسانه؟!

قطعا تا به حال از پیام رسان‌ها برای تبادل اطلاعات استفاده کرده‌اید، در این گزارش شما را با زوایای مختلف این برنامه‌ها آشنا می‌کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ انسان بدون ارتباط باهم نوعان خود نمی‌تواند به زندگی ادامه دهد؛ هیچ‌کس نمی‌تواند منکر تاثیرات گسترده برنامه‌های پیام رسان در نوع ارتباطات ما با دیگران شود. 
 
برنامه هایی همچون تلگرام، واتس اپ، وایبر، مسنجر فیس بوک، گوگل الو و… به‌کلی نحوه ارتباط ما با دوستانمان را تحت تاثیر قرار داده‌اند. 
 
علی رغم تعداد زیاد این سرویس‌های پیام رسان، بسیاری از کاربران همیشه امنیت را اولویت اولیه خود قرار می‌دهند. 
 
به هر حال روزانه اطلاعات متنی، صوتی و تصویری زیادی را در این سرویس‌ها رد و بدل می‌کنیم؛ به راستی امن‌ترین اپلیکیشن پیام رسان اینترنتی کدام است؟ 
 
این سوال زمانی به ذهنم رسید که تبلیغات داغ پیام رسان گوگل یعنی Allo را دیدم و ویژگی‌های جدیدی که به این پیام رسان اضافه شده بود. 
 
طی یک حرکت بسیار صادقانه یک پیام به google assistant دادم و از او پرسیدم که آیا با CIA در ارتباط هستی؟ که در جواب سوالم گفت: خیر آن‌ها هیچ دسترسی مستقیمی بر اطلاعات ما ندارند.
 
پاسخش قانعم نکرد! هرچه باشد این یک ربات است که پاسخ مرا می‌دهد. به سراغ یک شرکت دانش بنیان در حوزه تولید اپلیکیشن موبایل رفتم تا جواب سوالم را بگیرم. بالاخره امن‌ترین اپلیکیشن پیام رسان اینترنتی دنیا چیست؟! 
 
برای پیدا کردن جواب سوالم به شرکت MTEAM که بزرگترین تولید کننده برنامه‌های کاربردی در جنوب غرب آسیا است می‌روم.
 
محمد ابراهیم سپهر مدیر فنی این شرکت گفت: پیام رسان‌های امن به حفظ حریم خصوصی افراد اهمیت می‌دهند و از رمزنگاری End to End جهت رد و بدل کردن پیام‌ها استفاده می‌کنند. 
 
وی افزود: گوگل نیز از الگوریتم‌های رمز نگاری استفاده می‌کند، اما اینکه گوگل سعی دارد حتی پاسخ‌های ما به پیام‌ها را هم تحت کنترلِ خود درآورد، کمی ترسناک است! رمز نگاری تنها معیار ایمن بودن یک اپلیکیشن پیام رسان نیست. 
 
سپهر ادامه داد: به هنگام تشخیص ایمن بودن یک برنامه پیام رسان باید در نظر داشت که آیا کدهای سرویس open source است و برای عموم قابل دسترسی و رؤیت است؟ یا آیا شما می‌توانید هویت شخص حقیقی را تشخیص دهید؟ و بسیاری متغیرهای دیگر.
 
لیلا ولی پور از دیگر کارشناسان فنی این شرکت دانش بنیان در این خصوص گفت: بر اساس آخرین پژوهش‌های بنیاد مرکزی الکترونیک (EFF) مشهور بودن یک برنامه پیام رسان دلیل بر ایمن بودن آن نیست.
 
وی افزود: سعی کنید از پیام رسان‌هایی استفاده کنید که بیشترین ضریب امنیت را در کنار کمترین محبوبیت دارند. 
 
ولی پور تاکید کرد: مثلا شاید تا به حال نام برنامه Antox به گوشتان نخورده باشد، اما این برنامه یکی از امن‌ترین نرم افزارهای روز دنیا است که با بهره گیری از پروتکل tox رمزنگاری می‌کند و هیچ داده‌ای جهت ذخیره پیامهای کاربران ندارد و کاملا open source است. 
 
وی افزود: این نرم افزار ارتباط چت بین کاربران را به صورت p۲p برقرار کرده است که از یک سو هیچ ردی از اطلاعات شما در بستر اینترنت باقی نمی‌گذارد و از سوی دیگر باعث افزایش مصرف داده و باتری می‌شود که به این دلیل محبوبیتی بین عموم پیدا نکرده است.
 
حالا انتخاب با شماست؛ آیا می‌خواهید اطلاعات خود را به راحتی در بستر برنامه‌هایی که منشا آن‌ها در خارج از کشور است قرار دهید و یا از برنامه‌های امن استفاده کنید؟
 
البته ضعف در طراحی یک نرم افزار و یا برنامه کاربردی داخلی هم هست که می‌بایست در این جهت گام اساسی برداشت؛ با جستجو هایی که در میان شرکت‌ها و نخبگان داخلی داشتیم به نظر می‌رسد خبر‌های خوبی در این خصوص در راه باشد.
 
تا آن موقع مراقب اطلاعات شخصی خود باشید!
 
گزارش از: محمد قاسم کیایی


متن خبر در سایت MTeam

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد